Ruimte voor rouw in tekst en beeld

een-op-eensessies of workshops in een klein groepje

Heb je onlangs, of iets langer geleden, een betekenisvol verlies meegemaakt en wil je iets doen met de rouw die zich heeft genesteld in je hoofd en je lijf? Met al die verwarrende gedachten, gevoelens en verlangens? Het is alsof de wereld om je heen doordendert, terwijl jij stil wilt staan bij degene die je moet missen.

Een aantal jaar geleden verloor ik zelf in korte tijd mijn moeder, mijn oudste zus en de vader van mijn kinderen. Het schrijven van korte tekstjes en het maken van bijbehorende tekeningetjes hebben mij geholpen dit verlies draaglijk te maken. Deze geïllustreerde verhaaltjes mondden uit in mijn blog Het Zilveren Randje.

Rouwen moet je zelf doen, maar het hoeft niet alleen. Ik bied laagdrempelige een-op-eensessies aan, waarin we jouw persoonlijke verhaal gestalte gaan geven in tekst of beeld. Schrijven of beeldend werken, net waar jij je het prettigst bij voelt. Allebei kan natuurlijk ook. En als je behoefte hebt aan een wat langer traject maken we een afspraak op maat. Je hoeft geen ervaring met schrijven of tekenen te hebben om er een voor jou waardevol geheel van te maken.

Kom je liever met een goede vriendin, je zus of je vader? In mijn lichte zolderatelier in Almere Haven kan ik maximaal vier deelnemers tegelijk ontvangen.

Wat gaan we doen:

  • SCHRIJVEN

Het onder woorden brengen van gedachten en emoties zorgt ervoor dat er rust en ruimte in je hoofd ontstaat. Het geeft overzicht. Situaties krijgen een nieuwe betekenis, schrijven over dankbare of juiste moeilijke momenten leidt tot meer acceptatie en minder weerstand.

Door middel van verschillende schrijfoefeningen leid ik je naar hetgeen er net onder het oppervlak leeft, en kun je hier de juiste woorden aan geven.

  • BEELDEND WERKEN

Soms bestaan er geen woorden voor wat jij voelt. Het maken van een tekening, een simpele collage met een foto van je dierbare, of alleen het gebruik van kleur geeft weer wat niet in woorden te vangen is. Of je nu voor aquarelkrijtjes kiest, liever een kleurpotlood pakt of toch gaat scheuren en plakken: ik begeleid je naar het beeld dat vanbinnen aanwezig is, waardoor er ruimte voor jouw rouw ontstaat.

Waar en wanneer:

Op afspraak op vrijdagmiddag of in het weekend, in mijn zolderatelier in Almere-Haven.

Kosten:

€ 125,- voor een een-op-eensessie Schrijven of Beeldend werken, € 75,- per persoon wanneer je met meerdere mensen komt. We zijn ongeveer 3 uur bezig. De tarieven zijn inclusief BTW, koffie, thee, zelfgebakken Zweedse koekjes , een Het Zilveren Randje-schrijfblokje (bij de Schrijven-sessie) of een klein art journal (bij de Beeldend werken-sessie) én een pen van mijn favoriete merk.

Ten slotte:

Ik ben geen therapeut, maar een ervaringsdeskundige met kennis en kunde. Relevante cursussen/opleidingen die ik heb afgerond:

  • Creatieve Therapie (Civas, diploma 2023)
  • Verlies- en rouwbegeleiding (Sociale Academie Utrecht, certificaat 2021)
  • Schrijfcursus Literaire non-fictie (Judith Koelemeijer, 2019)
  • Tekenen en Schilderen (Vrije Akademie de Leuwenburgh, diploma 2003)