Vijf jaar geleden schreef ik mijn eerste blogje, getiteld Keuzestress.

Veel is er niet veranderd sinds die tijd. Op dat vlak dan, hè. Ik word nog steeds warm van alles wat met Zweden te maken heeft en heb de nieuwe Abba-song I still have faith in you al grijsgedraaid, als dat nog kan via Spotify. Ik teken, schrijf en heb zelfs weer een werkje op de breipennen staan, een piepklein babytruitje in de überhippe kleur saliegroen dit keer. De wekelijkse mindful yogales is nog steeds broodnodig en ik geniet een paar keer per week van een vroege-ochtendwandeling, om de drop- en koekjeskilo’s in toom te houden .

Toch was er ruimte voor groei. Zoals mijn liefde voor bomen, bos en kamerplanten zich de afgelopen jaren verdiepte, zo groeide ook mijn behoefte om een deel van mijn bezigheden-naast-mijn-werk, want dat waren en zijn bovenstaande hobby’s, op te tillen naar een hoger niveau zoals dat zo mooi heet.

Ik maakte een plan. Creatieve workshops. Schrijven en tekenen over verlies en rouw.

Ik volgde een cursus Verlies- en rouwbegeleiding en las alles wat los en vast zat over het onderwerp.

Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel en was opeens ondernemer.

M. brak een muurtje door en creëerde zo een prachtig groot atelier dat dienst kan doen als workshopruimte.

Schoonzoon D. maakte een logo. Avondenlang zat ik naast schoondochter L. die de website voor me in elkaar draaide en nooit haar geduld verloor, zelfs niet als ik mijn schriftje met wachtwoorden vergat. Van de kouwe kant moet je het hebben.

En nu is het dan zover. En al kan alles altijd beter: het is goed zoals het is. Met trots en plezier presenteer ik mijn nieuwe website Het zilveren randje – Verhalen van verbinding. Ik hoop dat ik jou als lezer met mijn verhalen herkenning geef, troost bied en doe glimlachen. Want, zo hoorde ik vorige week tijdens de yogales: een glimlach kun je horen.

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

  1. Heerlijk om je stukjes te lezen! Dank je wel! 🦋

  2. Geweldig ideeën het is vol en krachtig.
    Ik wens je veel geluk en gezondheid 👍🏿

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.